• Marina Kaptijn

YG_Marina_asana

Na een carrière in de dans- en theaterwereld heb ik mij verder geschoold als als docent yoga en als coach voor dansers. Ook geef ik les in fysiek theater aan theatergezelschappen en -scholen binnen en buiten Nederland.

Mijn belangrijkste yoga leraren sinds 2000 zijn Teresa Caldas (Vijnana Yoga, Portugal) en Anat Geiger (Yogagarden, Amsterdam).

Beweging en verbeelding zijn altijd belangrijk geweest in mijn werk en in mijn leven. Zowel op toneel als bij het lesgeven in theater of dans. De Teacher Training van Marcel en Anat bij Yoga Garden heeft mijn fascinatie voor het menselijk lichaam nog groter gemaakt. Werken vanuit het besef dat ieder lichaam uniek en anders is, heeft mijn blik op yoga verruimd.

Vanuit mijn dans achtergrond was ik gewend om in te zoomen op wat er nog niet is, of wat nog niet goed genoeg is. In de loop der tijd heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen beter te herkennen. De yoga practice leert me om te accepteren wat er is, en om daarmee te werken.

De meditatie en de fysieke houdingen van yoga helpen mij om thuis te komen in mijn eigen lichaam, rustiger te worden in mijn hoofd, de grond te voelen onder mijn voeten en vertrouwen te voelen in mijn hart. Dat wil ik ook graag overdragen in mijn yoga lessen.

Over de les Yoga Dance:
Dans en yoga zijn met elkaar verbonden. Adem, intentie, en plezier vormen  de basis om op een bewuste manier te werken met jouw lichaam, en jouw mogelijkheden.

Bij Yoga Dance gebruiken we het  tempo en de sfeer van de muziek om de dynamiek of de kwaliteit van de houdingen te variëren. De yoga houdingen worden op een heldere manier met elkaar verbonden in een frase op muziek. Van daaruit is het een kleine stap van yoga naar dans.

Het gaat erom dat je bewust bent van hoé je een beweging doet, niet om te voldoen aan een plaatje van hoe het er uit zou moeten zien.

Deze flow-les begint en eindigt met een rustig, ‘yin’ deel. Het middelste deel van de les is meer dynamisch, meer ‘yang’.

Movement and imagination have always been important in my work and life.


MARINA’S LESSONS:

VRIJDAG: 11.30-13.00 Yang Yoga Dance • 1

See the complete schedule

It’s in the mind rather than the world that karma’s seeds are planted.

Eknath Eswaran