• Marina Kaptijn

YG_Marina_asana

Na een carrière in de dans- en theaterwereld heb ik mij verder geschoold als als docent yoga en als coach voor dansers. Ook geef ik les in fysiek theater aan theatergezelschappen en -scholen binnen en buiten Nederland.

Mijn belangrijkste yoga leraren sinds 2000 zijn Teresa Caldas (Vijnana Yoga, Portugal) en Anat Geiger (Yogagarden, Amsterdam).

Beweging en verbeelding zijn altijd belangrijk geweest in mijn werk en in mijn leven. Zowel op toneel als bij het lesgeven in theater of dans. De Teacher Training van Marcel en Anat bij Yoga Garden heeft mijn fascinatie voor het menselijk lichaam nog groter gemaakt. Werken vanuit het besef dat ieder lichaam uniek en anders is, heeft mijn blik op yoga verruimd.

Vanuit mijn dans achtergrond was ik gewend om in te zoomen op wat er nog niet is, of wat nog niet goed genoeg is. In de loop der tijd heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen beter te herkennen. De yoga practice leert me om te accepteren wat er is, en om daarmee te werken.

De meditatie en de fysieke houdingen van yoga helpen mij om thuis te komen in mijn eigen lichaam, rustiger te worden in mijn hoofd, de grond te voelen onder mijn voeten en vertrouwen te voelen in mijn hart. Dat wil ik ook graag overdragen in mijn yoga lessen.

Slow Flow Basic Yoga:
Een rustige Yang les voor mensen die hun yoga practice willen verdiepen door te vertragen. Niet alleen voor beginners maar voor iedereen die houdt van een yoga les met een wat langzamere opbouw. Om zelfvertrouwen en kracht op te bouwen, en de houdingen dieper te bestuderen.

Eerst is er een warming up, daarna een flow-gedeelte waarin de houdingen meer met elkaar verbonden zijn. De Slow Flow geeft je tijd en ruimte om uit te ademen en te gronden. Op deze manier wordt je lichaam rustig en stabiel, en kan je de aandacht meer naar binnen richten en voelen wat de houding met jouw lichaam doet. .

Beweging en verbeelding zijn altijd belangrijk geweest in mijn werk en in mijn leven.


MARINA’S LESSEN:

VRIJDAG: 11.30-13.00 Slow Flow Basic Yoga • 1

See the complete schedule

It’s in the mind rather than the world that karma’s seeds are planted.

Eknath Eswaran